Chvála levných deštníků

22.11.2009 15:17

Středeční ráno pro nás- 3.A- neznamená zrovna prototyp příjemného začátku dne. Když z tepla pelíšku slyšíte nevlídné bubnování deště na okenní římsu a v polospánku vnímáte skoro okapystrhávající severák, nejraději byste zavřeli oči a oddali se znovu sladkému spánku. Bohužel. Je tu středa a s ní  časně-ranní lekce plavání. A tak ještě aspoň chvilku využíváte pohostinnosti své úžasné postýlky, ale pak už nadejde chvilka, kdy vážně musíte vstát a po nezbytných ranních činnostech vyrazit.

Před školou v šeru probouzejícího se podzimního rána rozeznávám dětské postavičky s batůžky na zádech, kterak se srocují do haly školy. V přímé úměrnosti s blížící se zimou vzrůstá i nechuť k tomuto brzkému srazu. Avšak nemělo by smysl reptat, stěžovat si a hořekovat. Lepší je zaměřit se na něco pozitivního. A protože máme rádi legraci, stačí nám docela málo.

Nevlídné „psí počasí“ dává šanci prověřit kvalitu levných deštníků. Ty mimochodem vlastníme skoro všichni v naší třídě. Výjimkou je Bohoušek Žůrek se svým kvalitním nóbl parazolem. Zatímco naše levné deštníky hliníkových konstrukcí ve vydatném větru obdivuhodně mění své tvary, točí se na všechny strany, obracejí se „naruby“ a dostávají nás tímto do rolí svému okolí sympatických šašourů, Bohouš se svým noblesním exemplářem důstojně kráčí mezi námi- šašoury-a jeho deštník drží statečně svou konstantní podobu bez jediného záchvěvu. Člověk by až záviděl, kdyby však nepotřeboval právě svou část denní dávky humoru. A tak se na déšť a na tyto deštníky nezlobíme. Stávají se totiž ve spojení s námi zdrojem našeho potřebného pobavení. A to i přesto, že nás před deštěm příliš neochrání. I tak jsem ráda, že existují. Tyto zážitky korunované smíchem nás všech dodávají totiž zdánlivě nepříjemnému dni punc dobré nálady.

A tak, pokud máte také rádi legraci, přivstaňte si některou „ nevlídnou“ středu a mrkněte ven. Třeba zrovna půjdeme kolem vašeho domu a pobavíte se taky. Pokud nepůjdeme zrovna my, nezoufejte. Levných deštníků chodí po městě mnoho. Stačí se dívat a jistě nějaký „ v akci“ zahlídnete.

—————

Zpět