Zuby !!!!

22.10.2011 21:30

Když jsem uslyšela jméno " Pivoňková", velmi jsem se zaradovala.  Alenka Pivoňková byla totiž mou žákyní v 1. a 2. třídě. Skvěle prospívající, hodná  a  chytrá. Teď tu bude mým žákům dávat lekce správné ústní hygieny. Za pár let z ní bude zubařka.

    Spolu s kolegou dětem ukázali, jak má vypadat optimální kartáček, jak s ním šmidlat, aby byly zuby čisté a tedy zdravé. Děti si správnou techniku práce s kartáčkem vyzkoušely nejprve na velikém modelu chrupu a kartáčku, poté vyrukovaly se svými kartáčky. Mladí skorozubaři zhodnotili jejich kvalitu. Nejvíc pochválili za kartáček Miloše.

  Pak už děti trénovaly techniku na vlastním chrupu. Alenka jim po vyčištění aplikovala na zuby fialovou vodičku, která po vypláchnutí indikuje skrytý, špatně vyčištěný plak. To se Broučci divili, kolik špatně vytištěných místeček si na zubech našli. Věřím však, že po této lekci budou k pucování klofáků přistupovat zodpovědněji než dosud, vždyť promítnutý odstrašující obrázek chrupu...jak by mohl dopadnout při špatné hygieně, byl hodně ošklivý !!!!

  

—————

Zpět