Chystáme Den zvířat

15.06.2010 19:59

V pátek 18. 6. si ve třídě uspořádáme už druhý ročník akce zvané Den zvířat. Jde vlastně o to, že si v daný den mohou děti přinést do školy drobné zvíře, které chovají doma nebo jej vlastní příbuzní či známí. Zároveň si však děti připraví i krátké povídání o svém zvířátku např. jak k němu kdo přišel, čím ho krmí, jak se o něj stará, jak si s ním hraje, příp. nějakou zajímavost z jeho života( společná příhoda ). Po skončení svého povídání může ostatním dětem předložit několik otázek , které se ho budou týkat .Může to být formou testu, křížovky nebo úplně jiným způsobem.....fantazii se meze nekladou.

Podmínkou účasti zvířete ve škole je nezbytné zajištění jeho bezpečnosti ( i bezpečnosti dětí)- tedy  přepravka přiměřené velikosti, nějaké krmení, voda. Zvláštní pravidla pak platí pro případné psí a kočičí návštěvníky.Ke kočce a pejskovi vyžaduji doprovod dospělé osoby a odvední domů po 1. vyučovací hodině. Pejsci a kočky musí být očkováni, mít vodítko, případně náhubek.Dítě musí své zvíře plně zvládnout. Takže rodičové, zvažte, zda vaše zvířátko pravidla splňuje a moudře rozhodněte.

Děti, které živé zvíře doma nemají nebo z jakéhokoliv důvodu nemohou přinést, přinesou si alespoň obrázek ( fotku) svého nejoblíbenějšího zvířete. Ukončení výuky bude ve 12:35.

—————

Zpět