Člověče, nezlob se... jak to všechno nakonec dopadlo

20.06.2010 17:23

Přiznám se, že z tolika pinčlíků, hracích plánů a kostek  mě v noci ze středy na čtvrtek strašily figurky v nadživotní velikosti - bohužel zrovna ty, které se na obalu známé hry tváří tak nakvašeně a navzdory názvu hry jsou vytočené na ultimum. Jedna červená po mě chtěla  "šestku" ( kdyby aspoň švestku) a druhá....stejného ksichtíku, ale zelená, mě přesvědčovala, že chlívek určitě uklidila. Zřejmě nějaká asociace s nevalně uklizeným pokojem mé starší dcery:-(. Jinak jsem zůstala  dlouhou hrou psychicky nedotčena. Doufám, že děti na tom budou stejně.

Hrát se začalo hned v 8:15 tedy po ujasnění všech pravidel a rozlosování do 6 ti čtyřčlenných skupinek. Hrálo se na všechny čtyři figurky na kratším hracím plánu. I tak se hrálo skoro 2 vyučovací hodiny, než jsme získali 6 finalistů. Ti sehráli napínavou partii na delší cestě hracího plánu, ale jen s jednou figurkou. Po velmi napínavé hře, kdy ke konci mohli prakticky vyhrát hned 3 hráči, se štěstíčko přiklonilo k Janičce Lesové, která se tím stala absolutním vítězem " Člověčenezlobsového turnaje". Druhé místo patřilo Marťovi Proškovi- ten si velice přál vítězství, kdy 1. cenou byla elektronická hra Tetris- vložena Janičkou. Jelikož Janička i vyhrála a my 1. cenu museli zimprovizovat plyšákem, Marťova vysněná hračka byla jeho. Terezka na třetím místě si přilepšila psím časopisem.

 Turnaj byl bojovný, ale férový. Nikdo se nehádal ani nezlobil, všichni hráči se tvářili přívětivě. Doufám tedy, že mé sny v následujících dnech budou taky takové. Milé a přívětivé:-)

 

—————

Zpět