Den jazyků

28.09.2010 07:05

V pondělí se nás ve škole sešlo poskrovnu. Pracovní den umístěný mezi dny volna v tom jistě sehrál svou roli. I tak nás zbylo dost na to, abychom důstojně splnili vše, co oslava Dne jazyků od nás očekává, tedy vyrobit plakáty týkající se nám přidělené země ( Itálie) a naučit zbytek dětí z 1. stupně 4 italská slovíčka.

  Do práce jsme se pustili s vervou nám vlastní. Většina dětí si přinesla avízovaný obrázkový materiál, někteří dokonce i věcičky symbolizující Itálii a Filip pobavil kostýmem mafiána. Broučci se rozdělili do skupinek po dvou až čtyřech a pustili se do práce. Kreslili, vybarvovali, vystřihovali a výsledkem byly pěkné plakáty o Itálii. Ty jsme si vystavili stejně jako děti ostatních tříd. 

                       

 Okolo desáté- posilněni svačinkou- jsme se dali do nacvičování. Cože jsme nacvičovali? Každá třída 1. stupně měla za úkol naučit ostatní děti 4 slovíčka jazykem země, o níž tvoří plakát. Naše italská slůvka CIAO, ARRIVEDERCI, GRAZIE, PER FAVORE jsme představovali všelijak, jen ne pouhým odříkáním. Na nácvik nebylo mnoho času, ale nakonec jsme to zvládli a 4. hodinu jsme mohli vyrazit na předváděčku do tělocvičny. Vystavili jsme náš hlavní plakát a ten spolu s dalšími tvořil kulisu pro jednotlivá krátká vystoupení jednotlivých tříd. Každá třída měla ve svém vystoupení nějakou nápaditost. Nás bohužel " vyšplouchl" magnetofon, tak jsme už hned u prvního slovíčka museli improvizovat. Jinak nám vystoupení docela vyšlo.

  A pak už hurá domů a užívat si ještě trochu toho volna.

 V sekci videa najdete ukázky z našeho nácviku a ve fotkách několik snímečků ( dodám během dne, takže pokud jste zde brzy, zopakujte, prosím, akci později . )

 

—————

Zpět