Divadlo

16.05.2010 06:59

        V průběhu roku pravidelně alespoň jednou  vyrážíme za kulturou do Loutkového divadla v centru města. Protentokrát jsme s kolegyní vybraly kus zvaný " Jak hubatá Dora málem k čertu přišla". Výchovný název představení dával tušit, že půjde o napínavý děj, slovíčko"málem" však uklidňovalo, že konec bude dobrý. Jak jinak v pohádce?

        V úterý 11. 5. se většina dětí do divadla pěkně vyšvihla. Děvčátka v šatech nebo sukýnkách, hoši v nóbl košilích. Většina dětí vyměnila rifle za slavnostnější odění. Zopakovali jsme si s dětmi, jak se v divadle chovat (převážná většina dětí se přece jen do divadla dostává jen se školou a tak chování v divadle nemá ještě zcela " pod kůží"). Povykládali jsme s dětmi o nešvaru doby....neustálém pojídání a popíjení čehokoliv ke sledování například filmu v kině. Děti pochopily, že hlediště divadla vskutku není to pravé místo k svačince a proto se i velice pěkně chovaly.Ne, že by se neúčastnily naléhavého obléhání bufetu s mňamovními lákadly, ale brambůrky , chipsy či tyčinky schovaly po přestávce do tašek a pokud je během představení pojídaly, tak jen tajně:-) a bez šustění:-).

       Divadlo se dětem líbilo, i počasí se na pár hodin umoudřilo, takže cestou domů jsme nejen že nezmokli, ale sundávali jsme si bundy, protože se na obloze smálo sluníčko.

     Příští rok se těšíme na nějaké další pěkné představení.

 

 

—————

Zpět