Dopravní hřiště

02.02.2010 13:24

Dnes jsme byli poprvé na akci "Dopravní hřiště". Neznamenalo to, že bychom v tuhém mrazu křepčili po sněžných závějích, šlo pouze o teoretickou přípravu. Na tu praktickou jistě dojde při některé z dalších  návštěv. Děti se usadily ve třídě. Po uvítání lektorkou shlédly část dopravně- výchovného filmu. Potom všichni odpovídali na otázky z dopravní problematiky a za správné odpovědi si připisovali pomyslné body. Někteří broučci bodovali velmi- velmi dobře. Ti možná budou mít zítra namoženou horní končetinu, jak se hlásili. Jiní zase své svaly šetřili a ruku nechali po většinu výuky vklidu odpočívat.

Nakonec  čekalo děti dokoukání filmu a závěrečný test.  V testíku dopadla většina broučků dobře. Vítězství  ze sečtených bodíků získal nakonec Martin Adámek a druhé místo Terezka Tučná. Odměnou jim byl reflexní proužek na ruku. To bylo radosti !!!!

Dodatek : Kdybyste náhodou večer od svého broučka uslyšeli nesmělé přání, abyste mu opatřili malou opičku, nezoufejte, že dítě chytilo nějakou "horkost".Opička měla totiž jednu z hlavních rolí v onom dopravně- výchovném filmu a byla opravdu bezva :-)

—————

Zpět