Dravci a Den Evropy

15.05.2011 06:32

     V pondělí 9.5. nezasedli žáčci do školních lavic, ale trávili den venku. Přesněji před školou, kde zhlédli nápadité, poučné a zajímavé vystoupení skupiny SEIFEROS, která se zabývá ochranou dravých ptáků, jejich odchovem a seznamováním veřejnosti s jejich specifiky života. Tato skupina byla u nás byla už několikrát a pokaždé bylo jejich vystoupení poutavé. Zejména skutečnost, že se děti dostaly do tak blízkého kontaktu se zvířaty a že se o nich dozvěděly mnoho zajímavostí. Tonička, Zuzka B. a Filip se dokonce stali vítězi dílčích vědomostních soutěží, získali překrásné fotografie dravců a měli možnost nechat si z ruky vzlétnot a na ruku zase dolétnout jednoho z dravých opeřenců.

  V průběhu akce jsem nacvakala  stovky fotek, z nichž jsem pak vyrala ty nejlepší a ty si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

  Když ukázka dravců skončila, přesunuli jsme se na školní hřiště za školou a věnovali jsme se činnostem v rámci oslavy Dne Evropy ( o podrobnostech se dočtete a fotky si prohlédnete na školních webovkách.

—————

Zpět