Jak se hříšníci dnes málem dostali do pekla...

06.12.2010 18:14

Dnes nám vyšel Mikuláš pěkně hned zkraje týdne. Ono vyučování v den, kdy chodí okolo dveří pekelníci se svatým mužem, stojí za starou bačkoru. Děti napjatě vyčkávají, kdy už se ozve bušení na dveře a  páčit z nich vědomosti je doslova nadlidský výkon. Dnes jsme se návštěvy dočkali až 3. hodinu. Děti právě tvořily rovnoběžky a různoběžky, když tu náhle" buchy buchy"..."otevřete neposluchy! " Rachot čertů jako obvykle velmi výrazný...strach dětí rok od roku menší. Ještě vloni jsem zaznamenávala v očích některých broučků strach a obavy, což už u čtvrťáků se už říct nedalo. Na celý candrbál hleděli  s nadhledem odrostlých mrňousů. Dokonce někteří odvážní se pokusili čertům vzdorovat, odmlouvat a pošklebovat se na ně. Už už jsem měla o nějakého toho žáčka méně, ale nakonec přece jen čerti odešli s prázdnou. Prověrka byla dopsána, vyučování dokončeno v plném počtu dětí.

   Za zmínku stojí ještě tělocvik, v jehož rámci jsme dnes trénovali na turnaj ve florbalu. Ten sehrajeme v rámci 4. a 5.tříd 17. prosince, co by pruhované družstvo. Prosím o pruhovaná trika a nejlépe i kraťasy( tepláky, bermudy), abychom byli efektní...i když třeba nebudeme vítězní:-). Držte nám palce !!!!!

            

 

             

 Naštěstí tito pekelníci prošli také mými pedagogickými spáry, takže měli slabost pro mé současné žáčky a žádného mi neodnesli...

—————

Zpět