Kouzelník

29.12.2009 11:02

Poslední předvánoční den ve škole měl tradičně nabitý program. Dokonce si děti musely i přivstat, aby vše stihly podle plánu. Povedlo se a tak jsme my- děti a pedagogové z 1. stupně - přivítali ty ostatní příchozí zpěvem vánočních koled v hale školy. Atmosféru doplňoval i živý Betlém vytvořený našimi malými prvňáčky.

Potom jsme se přesunuli do tříd, kde proběhla oblíbená hračková hodina. Objevily se šachy, sudoku, panenky a zvířátka. Proškovi jako vždy předvedli "mega"hračku, které bývá již pravidelně vyhrazen prostor před tabulí.

V 9 hod. jsme se přesunuli do tělocvičny, kde byl připraven kouzelník se svými asistenty, aby děti potěšil svým kouzelnickým  programem. Ve škole jsme zvyklí na nejrůznější vystoupení rozličných kvalit a tak jsme od programu nečekali "bůhvíco". Byli jsme však velmi příjemně překvapeni, když se hned na úvod vznášel kouzelníkův asistent v luftě a brzy na to mizela, přemísťovala se a objevovala bílá holubice. Osobně mě nejvíce zaujalo číslo, kdy kouzelník vybral žáka a tomu vytahoval z různých tělních částí pětikoruny. V době krize by toto kouzlo mohlo dobře posloužit učitelům, ale nejen jim. Marně jsem přemlouvala paní učitelku vybraného žáka- čtvrťáka, aby jej nechala propadnout, neb ve třídě by se mi určitě šikl, nesouhlasila- zřejmě se jí také hodil.

Další hodina pak byla opět hračková. Původně jsme se měli zúčastnit i soutěže v aerobiku, ale než kouzelník uklidil své "nádobíčko", chvíli to trvalo. Asi se mu už nechtělo kouzlit, protože jsem očekávala, že takový úklid kouzelníka spraví jedno máchnutí kouzelnou hůlkou. Tak jsme si tedy pohráli až do konce vyučování. Po svátcích nás totiž čeká hodně práce.

S dětmi jsme si popřáli krásné Vánoce .

—————

Zpět