Školáci ve školce

21.01.2010 18:28

Dnes měly děti jedinečnou příležitost zavzpomínat si na uplynulá léta strávená ve školce. Šli jsme totiž na návštěvu do MŠ Klegova. Zejména některé děti se velice radovaly. Že uvidí svoji paní učitelku, prostory, kde si hráli a zažívali své první kamarádské kontakty.A určitě neodcházely zklamané. Paní učitelky si pro ně připravily spoustu zajímavých činností, které vlastně prováděly i s dětmi o nějaký ten rok mladšími. Školáci například shlédli " divadelní představení" v podání mrňousků v parádních a přesvědčivých maskách- " Boudo, budko", v jiném oddělení se do role herců dostali zase oni a dětem ze školky předvedli hranou pohádku " O Červené karkulce".  Zajímavou činností se stalo otiskování dlaně natitlané od zelené či červené barvy nebo zvěčňování svých jmen na obrovský papír. Hodně zaujala beseda s myslivcem. Ten měl pro děti připravenu spoustu zvířecích stop. Ty společně poznávali a pak ti šťastnější, kteří se neocitli v časovém presu, měli možnost si tyto stopy vypálit z keramické hlíny.

S potěšením jsem si prohlédla vystavené fotografie, na nichž jsem poznávala své broučky v školkovém věku ( jak ten čas letí....!), sledovala jsem, jak si paní učitelky jednotlivé dětičky vybavují v paměti a jak děti rády na toto období vzpomínají. Na období, kdy si sem chodily jen hrát, nedostávaly úkoly ani známky a užívaly si poslední úsek bezstarostného dětství.

Po příjemně prožité hodině jsme se museli vrátit zpět do školní reality. Naštěstí dětem už zbývala jen jedna vyučovací hodina.

Doplněny fotografie

—————

Zpět