Výtěžek z jarmarku opuštěným pejskům a kočičkám....

17.05.2011 21:02

 Vzpomínáte si, jak dětičky vyráběly výrobky na vánoční jarmark a pak je prodávaly? Výtěžek  za výrobky činil bezmála 400,-Kč. Nastalo rozhodování, jak s penězi naložit. Zda je promlsat v bonbónech nebo rozpustit v malých nesmyslech, které bychom za tuto částku mohli koupit. Přidáním na školní výlet bychom rodičovské kapsy zase až tak moc neušetřili, takže jsem opravdu uvítala a ocenila návrh...už nevím čí přesně byl, věnovat penízky útulku psů. Se svou početnou smečkou navštěvuji veterinární ordinaci MVDr. Nytry v Porubě. Pan doktor má ve svém zařízení menší útulek psů a koček, z nichž mnozí potřebovali ( a dostali) pomoc v podobě lékařského zákroku. Tento útulek zastřešuje Nadace na pomoc zvířatům. A právě do tohoto zařízení jsme naše vydělané peníze vložili.

   Byla jsem se v útulku podívat. Zrovna tam měli 6 krásných štěňat kříženečků labradorského retrívra s německým ovčákem. Majitelé je chtěli původně utratit a je moc dobře, že to pan doktor neudělal a dal jim šanci. Myslím, že si jistě najdou milující páníčky. Výhodou útulku je, že kdokoliv se dostaví, že chce nějakého pejska vzít na procházku, může. Chodí tam děti...i ve věku broučků a pejsky vyvenčují. Chodí pravidelně, mají své psí oblíbence a tak pomáhají a zároveň si vytváří  krásný vztah se zvířetem.

  Dnes poslala Nadace na pomoc zvířatům děkovný dopis. Zveřejňuji ho zde, abyste věděli, že nejen já jsem na broučky pyšná, ale že jejich rozhodnutí darovat pejskům, byť relativně nevysokou finanční částku, ocenili i pracovníci útulku.

 

Dobrý den.
Jménem Nadace na pomoc zvířatům v Ostravě-Porubě bych chtěla vyjádřit poděkování dětem I. stupně, které s pomocí paní učitelky Panáčové, uspořádali sbírku pro náš útulek. Dne 16.05.2011 jsme přijali finanční příspěvek ve výši 400,- Kč, který bude použit pro potřeby pejsků a kočiček, umístěných v našem zařízení. Chtěla bych dětem i paní učitelce srdečně poděkovat a to nejen za finanční příspěvek, ale také za zájem pomáhat opuštěným zvířatům.
S pozdravem
Jana Strišová za Nadaci na pomoc zvířatům

www.utulek-ostrava.estranky.cz

—————

Zpět