Zahraniční návštěva

08.11.2010 18:12

Ve čtvrtek 4. 11. bylo ve škole hned od rána rušno. Zavítali k nám totiž pedagogové z různých evropských zemí v rámci projektu "Comenius", aby se mimo jiné podívali na naši výuku, omrkli školu a odvezli si bohaté estetické, i jiné, zážitky. Sotva jsme je ráno uvítali v hale zpěvem upravené Nohavicovy písně " Pasáček krav", už už jsme se chystali na druhou a třetí hodinu, kde jsme měli být objektem "okukování". Vybrala jsem si tělocvik a matematiku. Tělocvik proto, že ho mají děti rády a pracují s nadšením, matematiku proto, že ji umí a řekla bych, že je u nich taky docela oblíbená.

 Do tělocvičny jsme nastupovali sledováni asi 10ti páry očí. Diváci seděli na lavičkách a čekali, co se bude dít. Hodinu jsme rozjeli, jak jsme zvyklí - s elánem, vervou a na plné pecky. Děti závodily, hrály hry, přičemž si procvičovaly přihrávky, prvky obratnosti, rychlost a v neposlední řadě zásady fair play. Výhodou hodiny bylo, že byl tělocvik srozumitelný jak pro Poláky, Angličany, Francouze..tak pro Finy, Nory a Italy. Zapotili se jen někteří "tlumočníci" z řad učitelů, kteří museli odpovídat na všetečné otázky- např. v čem spočívá princip hry nebo z jakého materiálu je vyrobena pomůcka jedné honičky. V průběhu rušné soutěže jsem zaregistrovala v rohu tělocvičny kameramana se svým technickým vercajkem a upravenou komentátorku, jak v plném nasazení cosi komentuje. Na výsledek jste se mohli podívat v televizním Reportu ( dosud je k vidění i na našich  školních webovkách).

 Také v matematice jsme byli průběžně navštěvováni. Cizí kantoři si zapisovali, fotili, obcházeli třídu i nakukovali dětem do sešitů. Jedni přišli, druzí odešli...Děti byly skvělé. Předvedly se v tom nejlepším světle a udělaly mi radost.

  Vyvrcholením návštěvy byla páteční odpolední Akademie plná pestrých vystoupení. Broučci se sice přímo nepodíleli, ale zahlédla jsem některé v sále, jak se přišli podívat. Všechna vystoupení vyšla a líbila se. Naše škola obstála na jedničku :-)

—————

Zpět